Zjednoczone Frakcje Handlowe Erathii (ZFHE) - Dukaty (Magmowy Krem)
Ellander - Złoto (Sztabki Złota)
Sheog - Iskry (Łzy Ghasta)
Ordgard - Szmaragdy (Diamenty)
Atlantis - Krople (Lapis Lazuli)
1 Dukat = 3 Krople, 3 Złota, 3 Iskry, 3 Szmaragdy
Administrator
Mam tylko jedno zastrzeżenie - moja waluta (kropla) jest najniższa, iskry są na przedostatnim miejscu wartości. Osłabia to pozycje naszych państw i wprowadza zamieszanie w przeliczaniu. Np. jak Brat Stali (wiem że nie istnieją już, ale najlepiej na nich pokazać) otrzyma 100 kapsli i Wodnik otrzyma 100 kropel, powiedzmy że z tego powodu że na wstępie każdy otrzymuje, to nie będzie to sprawiedliwe. Aby Wodnik i Brat S. otrzymał po tyle samo to Brat S. musi otrzymać 100 ;kapsli, ale w tedy Wodnik 300 kropel. Niektórzy mogą potem mieć problemy z przeliczaniem, a to utrudni handel między krajami i jedynie narobi zamieszania, a Ty White będziesz ciągle słuchał skarg że coś było źle przeliczone a wymiana podczas handlu, np. jest nieważna z powodu pomyłki w przeliczeniu wartości waluty. Dlatego proponuje abyś się nie bawił z przeliczaniem tylko wyrównał wszystkie waluty do jednej wartości, np. 1 kapsel = 1 iskra = 1 kropla = 1 szmaragd = 1 złoto.
Moderator
Jak dla mnie to nie jest złe to przeliczanie, ale nie utrudniajmy n00bkom az tak bardzo. Lepiej by było jakby dukat miał wartość 2 a reszta 1.